SM2017

Parturien ja Kampaajien Suomenmestaruudet 2017 kilpaillaan ammattilais- ja oppilassarjoissa.

Kilpailuihin järjestetään karsintoja eri paikkakunnilla loka-marraskuun aikana.
Kilpailuihin voivat osallistua kaikki suomalaiset hiusalan ammattilaiset ja opiskelijat.
Mitään ikärajoja sarjoissa ei ole.

Mikäli kilpailija on ilmoittautunut myös EuroSkills karsintaan, joka toteutetaan 1.10. Helsingin karsinnan yhteydessä, hän kilpailee ammattilaissarjassa (aika). Työ arvioidaan karsintaan erikseen CIS –pistelaskujärjestelmän mukaisesti. EuroSkills kilpailuun voi osallistua vuonna 1993 syntyneet ja sitä nuoremmat. Vuonna 2018 ei saa täyttää 26 vuotta. Karsijalla pitää olla aikaisempaa Taitaja- tai muuta kilpailukokemusta.

SM-karsintakilpailussa ammattilaiset tekevät työt oman valintansa mukaan joko vapaavalintaiseen harjoituspäähän tai elävälle mallille. Opiskelijat tekevät vapaavalintaisiin harjoituspäihin. EuroSkills karsintakilpailussa (1.10) vain kampaaja työt ja niihin osallistuvat tekevät 1. työn harjoituspäähän malliltaan Pivot Point  ALICIA (Tuotenr. 120850) ja 2.työn Pivot Point INGRID (Tuotenr.120860)

EuroSkills karsintaan osallistuvien tulee käyttää ainoastaan Goldwell väri-, muotoilu- ja viimeistelytuotteita.

Muille kilpailijoille kaikki tuotteet ovat vapaavalintaisia.

Muutoin säännöt ja työt ovat karsinnoissa samat ammattilaisille ja oppilaille. Oppilas sarjaan osallistuvan on voitava todistaa opiskelunsa esim. opiskelutodistuksella tai muulla vahvistuksella (ammattioppilaitos/yksityiskoulu/oppisopimus).

Kilpailijat hankkivat mallit/harjoituspäät itse ja tuovat mukanaan kaikki tarvitsemansa työvälineet, aineet ja tarvikkeet.

Kaikkien karsintakilpailuiden pistemäärät huomioon ottaen kunkin sarjan viisi parasta pääsee finaaliin, jossa ratkotaan SM-mitalit. Kaikissa karsintakilpailuissa on samat tuomarit. Kilpailijan osallistuessa useampaan karsintakilpailuun vain hänen paras pistemääränsä huomioidaan.  Finaalissa työt tehdään kilpailijoiden itse hankkimilleen eläville malleille oppilas- sekä ammattilaissarjoissa.

Kampaajien SM-karsintakilpailuun kuuluvat työt: 1. työ Street fashion - kaupallinen liiketyö naiselle ja  2. työ Morsiuskampaus

Parturien SM-karsintakilpailuun kuuluvat työt: 1. työ Street fashion – kaupallinen liiketyö miehelle ja 2. työ Sulhanen – klassinen tyyli niskarajalla

Voi osallistua vain yhteenkin työhön, mutta silloin ei ole mukana finaalipaikoista kilpailemisessa. Karsintakilpailuista voi halutessaan osallistua vaikka kaikkiin.

Ilmoittautumiset 25.10.2017 mennessä www.hairandbeauty.fi sivujen kautta lomakkeella.

EuroSkilssin ensimmäisessä karsintakilpailussa (1.10) työ ovat Kampaaja sarjan työ 1. ja työ 2. Toinen EuroSkills karsinta järjestetään joulukuussa ja siellä tehdään parturi työt.

Kilpailun osallistumismaksu on 20 e / työ kaikissa sarjoissa. Maksut hoidetaan paikanpäällä käteisellä tai koulut voivat pyytää tarvittaessa yhteislaskutuksen.

 

 

Karsintakilpailuiden ajankohdat ja paikkakunnat:

1. su 01.10.2017 Helsinki (Stadin ammattiopisto, Haapaniemenkatu 7-9, 00530 Helsinki)

2. la 07.10.2017 Mikkeli (Esedu, Etelä-Savon ammattiopisto, Otavankatu 4, 50100 Mikkeli)     Huom. PERUTTU !

3. su 05.11.2017 Kouvola (KSAO, Kouvolan seudun ammattiopisto, Utinkatu 44-48, 45200 Kouvola)     Huom. UUSI PÄIVÄMÄÄRÄ !

On mahdollista, että 4.s karsintakilpailu järjestetään vielä jollekin muulle paikkakunnalle.

Finaali järjestetään 10.12.2017 Helsingissä. Finaalin kilpailutyöt sääntöineen, tarkka aika ja paikka julkaistaan myöhemmin. Finaleisteille järjestetään kilpailuseminaari, jossa käydään läpi finaali töiden vaatimustasoa ja sääntöjä.

Kaikilla karsintakilpailuihin osallistuneilla on mahdollisuus osallistua 2018 alkaen  järjestettäville kilpailuvalmennuskursseille. Ajankohdat ja paikkakunnat ilmoitetaan myöhemmin. Kutsut valmennuksiin lähetetään myös suoraan niihin sähköpostiosoitteisiin, jotka on ilmoitettu kilpailuilmoittautumisen yhteydessä.

 

Tiedustelut:

 

SM-kilpailuiden osalta
katri-leena.koivula@hiustropiikki.fi +358 400 550 269 / Katri-Leena Koivula

 

EuroSkills karsintakilpailujen ilmoittautumiset ja tiedustelut                                                                                                                                                                          taneli.ylinen@edu.hel.fi 040 334 5760 tai heli.raglund@edu.hel.fi 040 640 2884

 

 

Kilpailujen järjestäjä:

Hair and Beauty Finland - Kauneustapahtumayhdistys ry ja Suomen Hiusyrittäjät ry yhteistyössä oppilaitosten opettajien kanssa.


© 2018 | Hair and Beauty, Helsinki Hair Open